Söders friluftsteater

I dagens värld spelar Söders friluftsteater en viktig roll inom olika områden i livet. Dess betydelse återspeglas i samhället, ekonomin, politiken, kulturen och människors dagliga liv. Söders friluftsteater har varit föremål för studier och intresse i olika tider och sammanhang, vilket visar sin relevans över tid. I den här artikeln kommer vi att utforska inverkan och inflytande av Söders friluftsteater på olika aspekter av samhället, såväl som dess utveckling genom historien. Dessutom kommer vi att analysera hur Söders friluftsteater fortsätter att vara ett ämne för debatt och reflektion idag, och hur dess innebörd har förändrats över tiden.

Söders friluftsteater var en friluftsteater i Vitabergsparken i Stockholm. Den uppfördes 1922. Ägare av teatern sedan 1926 var Skådebanan och ledare var bland andra Edvin Janse och Siegfried Fischer. Pjäser som spelades här var bland annat: Skeppare Öhmans flammor, Kärlek och landstorm och Halta Lotta och vindögde Per.

Uppsättningar i urval

År Produktion Upphovsmän Regi Noter
1929 Vesterbergs pojke
Gideon Wahlberg
1931 En Söderpojke
Sigge Fischer
1935 Hur ska' de' gå för Pettersson?
Sigge Fischer

Referenser

Noter

Källor

  • Eklund, Hans; Stribolt Barbro, Wittström Bengt (1990). Från Humlan till Intiman: Stockholms privatteatrar. Lund: Signum. Libris 7767571. ISBN 91-87896-00-1