I dagens värld har 1815 fått stor relevans och blivit ett ämne av allmänt intresse för människor i alla åldrar och bakgrunder. Sedan dess uppkomst har 1815 fångat mångas uppmärksamhet, genererat debatter, kontroverser och oändliga motstridiga åsikter. Dess inverkan har varit så betydande att den har överskridit kulturella och geografiska barriärer och varit föremål för studier och forskning inom olika kunskapsområden. I den här artikeln kommer vi att grundligt utforska fenomenet 1815, och analysera dess implikationer och konsekvenser i dagens samhälle.
6 augusti – Riksakten, godkänd av det norska stortinget och den svenska riksdagen, som reglerar vissa unionella frågor, utfärdas. Norge tvingas acceptera en gemensam utrikespolitik och en gemensam kung. Landet blir alltså inte en del av det svenska riket, som Finland varit.
23 oktober – Sverige avträder Svenska Pommern till Preussen. Danmark skulle ha fått Pommern, men har bytt det mot Sachsen-Lauenburg, som ligger närmare Danmark.[8] Den svenske generalen Boye överlämnar de svenska fanorna till pommerska trupper, varvid Sverige förlorar sin sista besittning på kontinenten.