I den här artikeln kommer vi att utforska temat Smecken & Sulan, ett ämne som har skapat stort intresse för det samtida samhället. Smecken & Sulan har varit föremål för debatt och analys inom olika områden, från kultur och politik till vetenskap och teknik. Denna person/ämne/datum har fångat uppmärksamheten hos miljontals människor runt om i världen och genererat intresse som överskrider geografiska och kulturella gränser. Utefter dessa linjer kommer vi att undersöka olika förhållningssätt och perspektiv på Smecken & Sulan, i syfte att erbjuda en global och berikande vision i denna fråga.
Smecken & Sulan (franska: Quick et Flupke) är en tecknad serie av belgaren Hergé, skapad 1930.
Smecken och Sulan är två rackarungar i en förort till Bryssel, som ständigt orsakar/råkar ut för trubbel, till kvarterets polis och sina föräldrars förtret.
Smecken & Sulan publicerades först i svartvitt i Le Petit Vingtième, med början i januari 1930. Hergé fortsatte med den till 1940, när arbetet med Tintin tog allt mer av hans tid. Smecken & Sulan nypublicerades dock i serietidningen Tintin mellan 1947 och 1952, nu i färg.
Efter Hergés död 1983 kom serien ut i tolv album från 1985 till 1991.
1981 började Carlsen Comics ge ut små pocketböcker med Smecken & Sulan i Sverige. De sålde inte något vidare och projektet lades ner efter bara tre böcker. Samtliga avsnitt återutgavs, färglagda, i och med Hergé - Samlade verk.
På 1980-talet gjorde Studios Hergé en TV-serie baserad på Smecken & Sulan-avsnitten. De återutgavs nyligen på DVD i Frankrike i tre delar: Coups de Bluff, Tout va Bien och Jeux Interdits.
|