Rödmyror

I dagens värld är Rödmyror ett ämne som har fångat uppmärksamheten hos människor i alla åldrar och bakgrunder. Oavsett om det beror på dess inverkan på samhället, dess historiska relevans eller dess inflytande inom olika områden, har Rödmyror blivit ett fokus för både forskare, experter och entusiaster. Från dess ursprung till dess framtida implikationer har Rödmyror genererat debatter, kontroverser och reflektioner som har placerat det som ett av de mest relevanta ämnena för stunden. I den här artikeln kommer vi att utforska olika perspektiv och tillvägagångssätt relaterade till Rödmyror, med syftet att erbjuda en heltäckande och berikande syn på detta betydelsefulla ämne.

Rödmyror
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeDjur
Animalia
StamLeddjur
Arthropoda
UnderstamSexfotingar
Hexapoda
KlassEgentliga insekter
Insecta
OrdningSteklar
Hymenoptera
ÖverfamiljVespoidea
FamiljMyror
Formicidae
SläkteRödmyror
Myrmica
Vetenskapligt namn
§ Myrmica
Hitta fler artiklar om djur med

Rödmyror (Myrmica)[1] är ett släkte av myror. Rödmyror ingår i familjen myror.[1][2]

Rödmyror (som liksom alla myror är gaddsteklar) har gadd längst bak på bakkroppen, och blir de hotade kan de stickas med den. Detta till skillnad mot stackmyror, som bits och därefter via utsöndring på bakkroppen sprutar myrsyra i såret.[3]

Dottertaxa till rödmyror, i alfabetisk ordning[1][2]

" class="mw-editsection-visualeditor">redigera | redigera wikitext]

Bildgalleri

Källor

  1. ^ Bisby F.A., Roskov Y.R., Orrell T.M., Nicolson D., Paglinawan L.E., Bailly N., Kirk P.M., Bourgoin T., Baillargeon G., Ouvrard D. (red.) (17 april 2011). ”Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2011 Annual Checklist.”. Species 2000: Reading, UK. http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2011/search/all/key/myrmica/match/1. Läst 24 september 2012. 
  2. ^ Dyntaxa Myrmica
  3. ^ Lundell, Michaela (10 februari 2010). ”Aj det sticks!”. naturskyddsforeningen.se. Arkiverad från originalet den 22 januari 2017. https://web.archive.org/web/20170122131605/http://www.naturskyddsforeningen.se/sveriges-natur/2010-1/aj-det-sticks. Läst 22 maj 2017. 

Externa länkar