I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den fascinerande världen av Roverscout. Från dess ursprung till dess nuvarande utveckling, genom dess många aspekter och tillämpningar i olika sammanhang, kommer vi att fördjupa oss i en detaljerad resa som kommer att tillåta oss att till fullo förstå dess betydelse och inverkan på samhället. Roverscout är ett ämne som har väckt intresse hos många över tid, och i den här artikeln kommer vi att utforska dess mest relevanta aspekter, upptäcka dess möjliga framtida implikationer och analysera dess relevans i dagens värld. Det spelar ingen roll om du är expert på ämnet eller om du precis har börjat fördjupa dig i det, den här artikeln kommer att förse dig med värdefull information och bjuda in dig att fördjupa dig i det spännande universum Roverscout.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2020-07) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Roverscout kallas den som är 19-25 år gammal inom Scouterna.
Tidigare var det namnet för den som var för gammal för annan verksamhetsgren inom KFUK-KFUM:s Scoutförbund och Svenska Scoutförbundet. Inom SMU motsvarades Roverscouting av seniorscouting. 2009 skapades åldersgrupper som var gemensamma för alla scoutförbund och förbunden slogs 2012 samman till Scouterna.
Roverscouting sker oftast utan scoutledare och kan kombineras med att vara scoutledare för yngre åldersgrupper. Det finns särskilda regionala och rikskommittéer för att ta tillvara roverscouternas intressen i scoutrörelsen, vilka väljs på ting och brukar arrangera scout-femkamper årligen. Roverscouting har funnits sedan 1960-talet, men dessförinnan fanns senior- och vandrarscouter som avsåg motsvarande åldersgrupp och verksamhet.
På Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds förbundsmötet 2006 beslutade man att utöka sin verksamhet med Roverscouting. Tidigare saknades detta helt.
|