Nils Forsgren

Idag är Nils Forsgren ett ämne av intresse och debatt inom olika områden. Dess relevans har överskridit gränser och genererat alla typer av åsikter och ståndpunkter. Både på det akademiska området och i den offentliga sfären har Nils Forsgren fångat specialisternas och allmänhetens uppmärksamhet. Detta fenomen har väckt ett växande intresse för att förstå dess implikationer och konsekvenser, samt att söka lösningar och alternativ för att hantera det effektivt. I den här artikeln kommer vi att utforska olika perspektiv och tillvägagångssätt relaterade till Nils Forsgren, för att analysera dess inverkan och erbjuda en mer heltäckande syn på detta ämne.

Nils Signar Forsgren, född 26 januari 1937 i Robertsfors, Västerbottens län, död 23 april 2020Lidingö, var en svensk författare.

Allmänt

Forsgren skrev flera moderna historiska böcker om uppbyggnaden av vattenkraft och kärnkraft i Sverige, samt speciellt hur det statliga Vattenfall utvecklats.

Lidingö - Människor och miljöer

Omslag till boken Lidingö - människor och miljöer av Eric & Nils Forsgren, föreställande en bild på Foresta, Lidingö omkring 1910 med hissen upp till Herserud och dåvarande flottbron i förgrunden som byggdes 1884. Målning av okänd konstnär.

Nils Forsgren är speciellt känd av Lidingöborna genom boken Lidingö - människor och miljöer som han började arbeta med tillsammans med sin bror Eric Forsgren när bröderna flyttade ner från Västerbotten till Lidingö på tidigt 1970-tal. Boken på 379 sidor som tog över 15 år att färdigställa är en omfattande historieskrivning om Lidingö författad i modern tid för den breda allmänheten, och sträcker sig från forntiden fram till mitten av 1990-talet. Den tar upp både enskilda händelser, omfattande porträtt av genom tiderna framstående Lidingöbor och större milstolpar i Lidingös historia. Boken utgavs i samarbete med Lidingö hembygdsförening. Nils Forsgren hämtade en stor del av materialet om Lidingös tidiga historia före sekelskiftet 1900 från Birger Wedbergs bok Lidingöliv i gamla dar som kom ut 1924.

Nils Forsgren är gravsatt i minneslundenLidingö kyrkogård.

Bibliografi i urval

Referenser och fotnoter

  1. ^ Familjesidan.se
  2. ^ Sveriges befolkning 1970, (CD-ROM version 1.04) Sveriges Släktforskarförbund 2003
  3. ^ Wedberg, Birger (1984). Lidingöliv i gamla dar (Faks.-uppl.). Stockholm: Rekolid. Libris 7791721. ISBN 91-970534-3-0 
  4. ^ Nils Signar Forsgren på Gravar.se

Externa länkar