En annan tid, ett annat liv

I dagens värld har En annan tid, ett annat liv blivit ett ämne av ökande intresse för många människor. Med teknikens framsteg och globaliseringen har En annan tid, ett annat liv blivit relevant inom olika samhällsområden, från politik till vetenskap. Genom historien har En annan tid, ett annat liv varit föremål för debatt och analys, genererat motstridiga åsikter och provocerat fram oändlig forskning och studier. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av En annan tid, ett annat liv, analysera dess inverkan på olika sfärer av det dagliga livet och dess relevans i dagens värld. Från dess ursprung till dess inflytande på nutiden kommer vi att försöka ta itu med En annan tid, ett annat liv på ett övergripande sätt och försöka förstå dess betydelse och de konsekvenser det har för dagens samhälle.

En annan tid, ett annat liv
Roman
FörfattareLeif G.W. Persson
OriginalspråkSvenska
LandSverige Sverige
GenreKriminalare
Utgivningsår2003

En annan tid, ett annat liv, roman från 2003 av den svenske kriminologiprofessorn Leif G.W. Persson. Ramberättelsen kretsar kring ambassaddramat 1975 och utgångspunkten är att tyskarna måste ha haft hjälp av svenskar för att kunna genomföra sitt uppdrag. Boken utspelas i tre tidszoner: vid ambassaddramat 1975, vid ett mord på Östermalm 1989 samt i nutid när de olika händelserna knyts samman.

Huvudpersoner i romanen är kriminalpoliserna Bo Jarnebring och Anna Holt samt Säpos operative chef Lars Martin Johansson. Både Jarnebring och Johansson medverkade i Perssons tidigare roman Mellan sommarens längtan och vinterns köld.

Vid publiceringen skrev Mikael Hermansson i Borås Tidning: "Perssons sätt att bygga sina böcker kring faktiska händelser gör dem tilltalande på ett sätt som ingen fantasiprodukt kan göra. Det är kopplingen till verkligheten som gör att Perssons intriger alltid upplevs som trovärdiga."[1]

Romanen har blivit tv-serie vid namn Den fjärde mannen.

Romanen tilldelades Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman med motiveringen: "En spirituell och spännande kriminalroman om Sverige i förändring under ett kritiskt politiskt skede" [2]

Noter

  1. ^ Mikael Hermansson. "Knivskarpt och oemotståndligt", Borås Tidning 9 september 2003
  2. ^ "Deckarpris till Leif GW Persson", Göteborgs-Posten 2 december 2003, s. 44