Idag är Degesch ett ämne som fortsätter att skapa intresse och debatt i samhället. Från sitt ursprung till nutid har Degesch intagit en framträdande plats i historien och påverkat olika aspekter av kultur, politik, teknik och vardagsliv. Under årens lopp har det blivit ett ämne för studier och reflektion för akademiker, forskare och yrkesverksamma från olika discipliner. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter relaterade till Degesch, från dess påverkan på samhället till dess möjliga konsekvenser för framtiden.
Degesch, Deutsche Gesellschaft für Schädlingsbekämpfung m.b.H., är ett tyskt kemiföretag med huvudkontor i Frankfurt am Main.
Degesch tog fram Zyklon B, en produkt ursprungligen ämnad som insektsmedel. Den användes senare för nazisternas massgasningar av framför allt judar i koncentrationslägret Auschwitz under andra världskriget. Företaget ägdes under andra världskriget av Degussa (42,5 %), IG Farben (42,5 %) och Th. Goldschmidt AG (15 %).
1986 fusionerades Degesch med konkurrenten "Detia Freyberg GmbH" och bildade "Detia-Degesch GmbH".
Dotterbolaget DEGESCH America, Inc säljer bekämpningsmedel i USA[1], medan dotterbolaget Detia Degesch Chile gör det i Chile[2].