Baden-Baden (musikgrupp)

I dagens värld är Baden-Baden (musikgrupp) ett ämne som har fått oöverträffad relevans. I decennier har Baden-Baden (musikgrupp) varit föremål för studier och intresse av akademiker, experter och yrkesmän från olika områden. Dess inverkan har märkts i samhället, kulturen, politiken och ekonomin, och genererat oändliga debatter och reflektioner kring dess implikationer. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Baden-Baden (musikgrupp), analysera dess utveckling över tid, dess nuvarande utmaningar och möjliga framtidsutsikter. Dessutom kommer vi att noggrant undersöka de olika tillvägagångssätt och åsikter som finns om Baden-Baden (musikgrupp), i syfte att ge en fullständig och objektiv översikt över detta ämne som är så relevant idag.

Baden-Baden
BakgrundStockholm, Sverige
Kända för"Jag har en dröm"
"Leva livet"
År som aktiva1980-talet1990-talet
Relaterade artisterKennix
Senaste medlemmar
Stefan Edlund
Anders Nylander
Michael Blomquist
Peter Lindvall
Kenneth Fridén
Martin Flodén
Tidigare medlemmar
Hans Lindqvist
Bidrag i Melodifestivalen
1986 Jag har en dröm
1987 Leva livet

Baden-Baden var ett band från Stockholm bestående av sex medlemmar: Stefan Edlund (sång), Anders Nylander (gitarr), Michael Blomquist (trummor), Peter Lindvall (keyboard), Hans Lindqvist (bas) och Kenneth Fridén (gitarr).

Bandet tog sitt namn efter Baden-Baden-stolen. Blomquist, Lindvall och Fridén hade tidigare (1976–1977) spelat i dansbandet Kennix. 1988 ersattes Lindqvist, som var med och startade bandet Sha-Boom, av Martin Flodén.

Baden-Baden deltog i Melodifestivalen 1986 med Jag har en dröm, som slutade på delad sjätteplats. Låten blev dock en hit på Svensktoppen.[1] Året därpå deltog de igen i Melodifestivalen, nu med låten Leva livet som slutade på delad sjunde plats.

Innan sina medverkanden i den svenska Melodifestivalen hade bandet gjort stor succé och vunnit tre priser på Sopotfestivalen,[2] forna östblockets svar på Eurovision Song Contest, i Polen 1984.

Efter framgångsrika turnéer 1986 och 1987 fortsatte bandet som ett renodlat coverband och spelade med skiftande sättning under hela 1990-talet.

Källor

  1. ^ ”Svensktoppen 1985”. Sveriges radio. 17 april 1985. https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/files/2023/3482.txt. Läst 21 juni 2018. 
  2. ^ Svenska Dagbladet, 22 mars 1986, sid. 22

Externa länkar