Numera har Bötom blivit ett ämne av stor relevans i dagens samhälle. Med teknologins framsteg och globaliseringen har Bötom fått en grundläggande roll i våra liv. På både ett personligt och professionellt plan har Bötom haft en betydande inverkan på hur vi relaterar, arbetar och underhåller oss själva. Det är därför det är viktigt att till fullo förstå den inverkan som Bötom har på våra dagliga liv, såväl som de konsekvenser det innebär för framtiden. I den här artikeln kommer vi att utforska i detalj allt som har med Bötom att göra, från dess ursprung till dess inflytande idag, med syftet att erbjuda en komplett och uppdaterad vision av detta mycket relevanta ämne.
Bötom (finska: Karijoki) är en kommun i landskapetSödra Österbotten. Bötom har &&&&&&&&&&&01192.&&&&&01 192 invånare och en yta på &&&&&&&&&&&&0186.540000186,54 km².
Bötom är enspråkigt finskt. Bötom var emellertid tidigare en tvåspråkig socken med en stor svenskspråkig minoritet.
Vad som har föreslagits vara en neandertalgrotta, Varggrottan, hittades på 1990-talet i Bötombergen, alldeles väster om Bötoms centralort. Grottan ägs av Bötoms kommun, men ligger i Lappfjärds by i Kristinestad kommun, vilket för övrigt Bötom var en del av långt in på 1800-talet.
Anm: Uppgifterna avser förhållandena den 31 december nämnda år enligt områdesindelningen den 1 januari 2022.
Språk
Befolkningen efter språk (modersmål) den 31 december 2022. Finska, svenska och samiska räknas som inhemska språk då de har officiell status i landet. Resten av språken räknas som främmande. För språk med färre än 10 talare är siffran dold av Statistikcentralen på grund av sekretesskäl.