I den här artikeln kommer vi att utforska Apple Airport och dess inverkan på det samtida samhället. Sedan uppkomsten av Apple Airport har det skett en betydande förändring i hur människor interagerar med varandra och världen omkring dem. Under åren har Apple Airport spelat en avgörande roll i olika aspekter av vardagen, från hur vi kommunicerar till hur vi konsumerar information. I denna mening är det viktigt att förstå inflytandet av Apple Airport i vårt nuvarande samhälle och reflektera över dess konsekvenser för framtiden. Under de kommande sidorna kommer vi att undersöka i detalj hur Apple Airport har förändrat vårt sätt att leva, arbeta och relatera, samt vilka möjligheter och utmaningar detta innebär för den moderna världen.
Airport och Airport Extreme är produkter för trådlös nätverkskommunikation från Apple Inc. baserade på IEEE 802.11-standarden (även känd som Wi-Fi).
Airport och Airport Extreme kan ibland referera till protokollet som används (802.11b, 802.11g respektive 802.11n), utbyggnadskortet eller basstationen.
I Japan finns produkterna under namnet Airmac på grund av att varumärket sedan tidigare var registrerat av I-O DATA.
Airport debuterade den 21 juli 1999 vid Macworld Expo i New York vid presentationen av den bärbara datormodellen Ibook. Under presentationen plockade Steve Jobs upp datorn för att ge kameramannen en bättre bild medan han surfade på Internet vilket följdes av applåder då publiken insåg att datorn inte var ansluten med någon kabel. Ursprungligen erbjöds ett utbyggnadskort för Ibook-datorn samt en basstation baserade på 802.11b-specifikationen och som erbjöd upptill 11 Mbit/s i överföringshastighet. Så småningom erbjöds Airport även till Apples andra datormodeller.
Den 7 januari 2003 introducerade Apple Airport Extreme som var baserad på 802.11g-specifikationen. Airport Extreme tillhandahöll upp till 54 Mbit/s i överföringshastighet och produkterna var kompatibla med tidigare produkter baserade på 802.11b. Den 9 januari 2007 introducerades Airport-produkter som även kunde arbeta enligt 802.11n-specifikationen.