Dolores Costello



Internet är en outtömlig källa till kunskap, även när det gäller Dolores Costello. Århundraden av mänsklig kunskap om Dolores Costello har lagts och läggs fortfarande på nätet, och det är just därför som det är så svårt att få tillgång till det, eftersom det finns platser där det kan vara svårt eller till och med omöjligt att navigera. Vårt förslag är att du inte ska skeppsbrutet i ett hav av uppgifter om Dolores Costello och att du snabbt och effektivt ska kunna nå alla visdomens hamnar.

Med detta mål i åtanke har vi gjort något som går utöver det uppenbara, nämligen att samla in den mest aktuella och bäst förklarade informationen om Dolores Costello. Vi har också ordnat den på ett sätt som gör den lätt att läsa, med en minimalistisk och trevlig design som garanterar den bästa användarupplevelsen och den kortaste laddningstiden. Vi gör det enkelt för dig så att allt du behöver oroa dig för är att lära dig allt om Dolores Costello! Så om du tycker att vi har uppnått vårt syfte och du redan vet vad du ville veta om Dolores Costello, vill vi gärna ha dig tillbaka i sapientiasv.com:s lugna hav när din hunger efter kunskap väcks på nytt.

Dolores Costello (född 17 september 1903 i Pittsburgh , Pennsylvania , 1 mars 1979 i Fallbrook , Kalifornien ) var en amerikansk skådespelerska som nådde toppen av sin filmkarriär mot slutet av den stumfilmiga eran .

Karriär

Dolores Costello och hennes syster Helene Costello var döttrar till den då kända scenskådespelaren Maurice Costello , som själv hade en framgångsrik filmkarriär. Dolores debuterade på skärmen 1909 tillsammans med sin far och syster Helene och spelade i flera produktioner de följande åren. År 1924 firade hon stor framgång med sin syster Helen i ett gemensamt dansnummer i George White Scandals 1924 . Framgången gav systrarna varje kontrakt med företaget Warner Brothers och flytten till Hollywood . Dolores Costello fick sitt genombrott som filmstjärna 1926 när John Barrymore anställde henne som den ledande damen för The Sea Beast , en anpassning av romanen Moby Dick . Samma år utsågs hon till en av WAMPAS Baby Stars .

Tack vare framgången blev Dolores Costello studioens största kvinnliga stjärna och bytte till ljudfilm utan några större problem. Efter att ha gift sig med John Barrymore 1928 gick hon från storskärmen 1931 för att ta hand om sina barn. Efter skilsmässan 1935 återvände hon i moderskapsroller, bland annat i filmatiseringen av den klassiska Little Lord Fauntleroy av David O. Selznick . Hennes mest kända roll tog hon 1942 i Orson Welles The Shine of the House of Amberson . 1943 avslutade Dolores sin filmkarriär och gick i pension till sin avokadogård i södra Kalifornien.

Privat

Dolores Costello hade tillsammans med John Barrymore de två barnen Dolores Ethel Mae Barrymore och John Drew Barrymore , genom vilka hon blev farmor till Drew Barrymore och John Blyth Barrymore.

Dolores Costello har en Hollywood-stjärna på Walk of Fame (1645 Vine Street).

Filmografi (urval)

  • 1909: En midsommarnattsdröm
  • 1910: Telefonen
  • 1911: En reformerad jultomten
  • 1911: Hans systers barn
  • 1911: The Child Crusoes
  • 1912: Money Kings
  • 1923: Lawful Larceny
  • 1925: Dyra kvinnor
  • 1926: Sensation in the circus (The Third Degree)
  • 1926: Sea Beast
  • 1927: De sista dagarna i San Francisco (Old San Francisco)
  • 1927: Galyskeppet (När en man älskar)
  • 1928: Betty Pattersons kärlek (Glorious Betsy)
  • 1929: Noahs Ark
  • 1929: Show of Shows
  • 1931: Dyra kvinnor
  • 1936: The Little Lord (Little Lord Fauntleroy)
  • 1939: Breaking the Ice
  • 1939: Utanför dessa murar
  • 1942: The Magnificent Ambersons (The Magnificent Ambersons)
  • 1943: Detta är armén

webb-länkar

Commons : Dolores Costello  - Samling av bilder, videor och ljudfiler

Opiniones de nuestros usuarios

Jan Hedlund

Jag tycker att det här inlägget om Dolores Costello är formulerat mycket intressant, det påminner mig om mina skolår. Vilka vackra tider, tack för att du tog mig tillbaka till dem.

Kim Blomberg

Det är en bra artikel om Dolores Costello. Den ger nödvändig information, utan överdrifter.