Dolly Buster



Internet är en outtömlig källa till kunskap, även när det gäller Dolly Buster. Århundraden av mänsklig kunskap om Dolly Buster har lagts och läggs fortfarande på nätet, och det är just därför som det är så svårt att få tillgång till det, eftersom det finns platser där det kan vara svårt eller till och med omöjligt att navigera. Vårt förslag är att du inte ska skeppsbrutet i ett hav av uppgifter om Dolly Buster och att du snabbt och effektivt ska kunna nå alla visdomens hamnar.

Med detta mål i åtanke har vi gjort något som går utöver det uppenbara, nämligen att samla in den mest aktuella och bäst förklarade informationen om Dolly Buster. Vi har också ordnat den på ett sätt som gör den lätt att läsa, med en minimalistisk och trevlig design som garanterar den bästa användarupplevelsen och den kortaste laddningstiden. Vi gör det enkelt för dig så att allt du behöver oroa dig för är att lära dig allt om Dolly Buster! Så om du tycker att vi har uppnått vårt syfte och du redan vet vad du ville veta om Dolly Buster, vill vi gärna ha dig tillbaka i sapientiasv.com:s lugna hav när din hunger efter kunskap väcks på nytt.

Dolly Buster , medborgare Nora Baumberger (* 23. oktober 1969 i Prag , Tjeckoslovakien som Nora Dvoáková ) är en före detta tjeckisk - tysk porrskådespelerska . Sedan hon avslutade sin karriär som porrskådespelerska har hon arbetat som författare , målare , producent , regissör och skådespelerska . Dessutom var hon kort politiskt aktiv.

Liv

1980 -talet

Som 18 -åring arbetade Dolly Buster som översättare för Federal Border Police . Ett halvt år senare började hon arbeta i porrfilmer. Hon dök ursprungligen upp under olika namn som Mandy Dvorak , Mandy Dvorjack , Mandy Rice , Nora List och Norma List . När hon filmade porr lärde hon känna porrregissören och producenten Josef Baumberger , känd som Dino. Båda har varit gifta med varandra sedan 1997.

Dolly Buster gjorde ursprungligen ett namn för sig själv som en sexbomb i porrfilmer med sina enorma silikonbröst . Hon blev känd i hela Tyskland efter att hon poserade på omslaget till tidningen Stern för en artikel om porrindustrin.

1990 -talet

Hon spelade i över 50 porrfilmer under 1980- och 1990 -talen. Korta utflykter som programledare eller kommentator i olika tv -program gav henne popularitet ett uppsving om och om igen. I synnerhet dök hon upp i nästan varje avsnitt av serien Peep! (19961999) och ibland ställde frågesportfrågor. Hennes starkt uttalade tjeckiska accent med ersättningen av "I" -ljudet med "Sch" parodieras ofta felaktigt som lisp . Buster syntes också ofta i sexprogrammen Liebe Sünde (19932000) och Wa (h) re Liebe (19942004).

Efter deras äktenskap 1997 avslutade hon sin karriär framför kameran och arbetade intermittent som producent och regissör bakom kameran. Hon driver också sin egen erotiska butikskedja som heter "Dolly Buster".

1995 släppte hon singeln Make love (make no war) . Detta nådde nummer 80 i de tyska listorna. Hon hade ett röstmässigt framträdande som gäst i lördagsaftonsprogrammet Ma kuck'n av Stefan Raab . 1998 släppte hon en omslagsversion av Connie Francis singel Beautiful Stranger Man .

Dolly Buster har engagerat sig i djurens välbefinnande under en tid , särskilt mot illegal handel med valpar. I detta sammanhang är hon en framstående gudmor för djurskyddsprojektet i Ungern .

Hennes karriär som skådespelerska bygger på roller i tv -serier som Marys crazy hospital eller Die Anrheiner . I komedin Voll normaaal , inspelad av Tom Gerhardt 1994 , hade hon ett kort gästspel som barmen mirakel "Gianna S."

År 1995 spelade hon tv-assistent Burkhard Driest i ARD TV-produktion Private-Life-Show av den Saarländischer Rundfunk . Detta fiktiva tv -program orsakade en mindre skandal. Den förmodade liveshowen slutade med att presentatören dog, som sköts och dödades av en arg showkandidat. Många tittare trodde då att detta verkligen hände.

2000 -talet

År 2000 fick Buster ett Venus Award ( Lifetime Achievement Award ) på Venus erotiska mässa i Berlin . År 2003 följde ytterligare två Venus Awards i kategorierna Special Jury Award och Årets innovation för VodafoneLive . Dolly Buster har varit bokförfattare sedan 2000 -talet. Hennes thriller Hard Cut släpptes i mars 2001 , följt av Tiefenschöhe i april 2003. Båda titlarna var bara måttligt framgångsrika. 2015 publicerades den satiriska boken Ohne Maulkorb , en roman ur hennes Beagle Lios synvinkel , som hon skrev tillsammans med den österrikiska medförfattaren Rainer Pototschnig.

2004 deltog Dolly Buster i den andra säsongen av RTL -showen Ich bin ein Star - Get me out from here! del. Hon lämnade dock djungellägret i förtid efter två dagar.

Från 2006 tog hon målarlektioner med Düsseldorfkonstnären Johanna Rzepka . Hon upprepade gånger besökt Düsseldorf Art Academy som en dag gäst och det i synnerhet liv ritning klass föreläsaren Arnim Tolke . Hon publicerade sina första bilder den 15 november på TV totalt . Den 27 november följde vernissagen av hennes utställning Color Crash med 31 verk i Café Keese i Hamburg . Prisvärdarna var Arnim Tölke och målaren Paul Cleeve . Den travesti artist Oliver Knobel, mer känd som Olivia Jones ledde programmet för ca. 200 gäster .

I början av 2007 genomgick Dolly Buster kirurgi för bröstförminskning , enligt medierapporter . Sedan 2009 har hon också arbetat som DJ .

I början av 2012 öppnade Dolly Buster "Buster Pasta", en restaurang med italiensk mat i Frankfurt. Ytterligare en filial öppnades i Düsseldorf 2014.

Dolly Buster startade i den sjunde säsongen av det österrikiska tv -programmet Dancing Stars den 9 mars 2012. Hon eliminerades på sjätte plats.

I januari 2013 var hon en kandidat i VOX -serien Celebrity Shopping Queen .

2017 hade Dolly Buster en hörselnedsättning. Den plötsliga hörselnedsättningen orsakade svår tinnitus och hon led av depression. För smärtan tog hon medicin, vilket ledde till drogberoende. För att behandla detta missbruk gick hon bland annat till Betty Ford Clinic i Bad Brückenau. Hon drog sig till stor del bort från allmänheten.

Kandidater och stöd i val

Dolly Buster stöttade Guido Westerwelle ( FDP ) i den federala valrörelsen 2002. Framför allt stod hon upp för fri kärlek .

Kandidat för Europaparlamentet

För Europaparlamentsvalet 2004 ställde tjeckien upp till Europaparlamentet som Nora Baumbergerová för det tjeckiska partiet NEI ( Nezávislá erotická iniciativa , "Independent Erotic Initiative") i sitt hemland . Det misslyckades helt klart.

Positionering som en ovillig kandidat

Den 23 juli 2009 tillkännagavs att Dolly Buster, utan hennes vetskap och mot hennes vilja, fanns med på listan som kandidat för Independent Wesel Voting Association (UWW) i lokalvalet i Nordrhein-Westfalen den 30 augusti 2009 för kommunfullmäktigevalet i Wesel- valkretsen i Obrighoven-Lackhausen hade 21 av 25 nominerats. I en tv -intervju uppgav hon att hon undertecknade uttalandet som ett av många dokument på hennes skrivbord utan att läsa texten. Hennes man berättade för WDR att de båda hade undertecknat ett formulär och trodde att de skulle bli medlem i UWW. UWW -talesman Oelmüller sa att UWW bara hade sju medlemmar och bad därför bekanta att stödja dem med att fylla de 25 valkretsarna med kandidater. På försommaren hade kandidaterna redan röstats in på listan av UWW: s medlemmar. En sådan skriftlig samtyckesförklaring är oåterkallelig. Ett uttag kan endast ske under vissa förutsättningar och endast innan nomineringarna har godkänts. Av denna anledning var det inte möjligt att dra sig ur kandidaturen. Dolly Buster uppmanade därför väljarna att inte rösta på dem. Men om hon hade blivit vald hade hon kunnat vägra ett mandat. Hennes man Josef Baumberger ställde upp för UWW på 23: e plats på listan. Eftersom UWW bara kunde vinna en plats med 1,73% av rösterna och inte vann något distrikt direkt, valdes ingen av dem.

Diskografi

Kartplaceringar
Förklaring av data
Singel
Make Love (Make No War)
  DE 80 08/14/1995 (1 vecka)

Singel

  • 1995: Make Love (Make No War)
  • 1996: Shake It Up
  • 1998: Beautiful Strange Man (I'm Dolly B.)
  • 2010: Wake Up (Be Good to Me) med (feat. Sin with Sebastian )

Filmografi

  • 1990: Dolly Buster i överskott
  • 1992: Sexets sätt
  • 1993: Dreams of Anal
  • 1994: Venecia Calling
  • 1994: Helt normalt
  • 1995: Mary's Mad Hospital (tv -serie)
  • 1996: San Francisco Connection
  • 1996: På klubben
  • 1996: Rings of Lust
  • 1997: Fetishs drömmar 1
  • 1997: Hawaii Connection
  • 1998: Polisanrop 110: Wustermarks mirakel
  • 1998: Drömmar om fetisch del 2
  • 19992000: Club of Strong Women - The Red Mile (tv -serie, sex avsnitt)
  • 2000: Fickorgel (kortfilm)
  • 2001: Die Anrheiner (tv -serie, ett avsnitt)
  • 2001: extas
  • 2001: Vilken man talar sanning (TV -film)
  • 2003: Fröken Italien
  • 2003: Crazy Race (TV -film)
  • 2004: Rambos bobble hattar
  • 2005: Kamenák 3: e
  • 2010: Underworld Cats

Böcker

  • Dolly Buster: Allt är äkta! Slack och andra höjdpunkter. Droemer Knaur, München 2000, ISBN 3-426-77486-0 .
  • Dolly Buster: Hårklippt. Roman. Droemer Knaur, München 2001, ISBN 3-426-61963-6 .
  • Dolly Buster: skärpedjup. Roman. Droemer Knaur, München 2003, ISBN 3-426-62446-X .
  • Dolly Buster: Och med det: Buster! Dolly Busters ultimata sex- och relationsguide. Schwarzkopf och Schwarzkopf, Berlin 2004, ISBN 3-89602-610-0 .
  • Dolly Buster med Rainer Pototschnig: Utan nosparti. Från min hunds dagbok. En satirisk sakroman. Heyne, München 2015, ISBN 978-3-453-60351-6 .

webb-länkar

Commons : Dolly Buster  - samling av bilder

Individuella bevis

  1. Dolly Buster aluje eskou vládu. I: revue.idnes.cz. 1 juni 2004, åtkomst 12 november 2018 .
  2. Födelsedagsförvirringar: Varför Dolly Buster faxade sitt ID . I: Spiegel Online . 22 oktober 2009 ( spiegel.de [åtkomst 12 november 2018]).
  3. a b Böttinger - Gästerna , titel på programmet den 7 december 2001: När kvinnor jagar män ... ( Memento från 5 januari 2008 i Internetarkivet )
  4. Officiella tyska sjökort - officiella tyska sjökort. Hämtad 12 november 2018 (tyska).
  5. ^ Tierschutzprojekt Ungarn eV - Hemsida. Hämtad 12 november 2018 .
  6. Lisa Steiner: "Without a nuzzle" av Dolly Buster: Din nya barmvän heter Lio . I: Berliner-Kurier.de . ( berliner-kurier.de [öppnas den 16 november 2016]).
  7. Porrstjärnan Dolly Buster gör en DJane ( Memento från 29 oktober 2010 i Internetarkivet )
  8. Dolly Buster öppnar restaurang i Frankfurt - gastronomieguide.de. Hämtad 12 november 2018 .
  9. BusterPasta | Dolly Buster. Hämtad 12 november 2018 (tyska).
  10. ^ Westdeutsche Zeitung: Dolly Buster öppnar en restaurang på Schadowstrasse . I: Westdeutsche Zeitung . ( wz.de [nås den 12 november 2018]).
  11. Dolly Buster: Karriär, ålder och sjukdom hos den erotiska ikonen focus.de från 14 januari 2021
  12. a b c Dolly Buster körs - WDR MEDIATHEK - WDR.de. WDR , arkiverat från originalet den 25 januari 2012 ; åtkomst den 12 november 2018 .
  13. ^ Rheinische Post (RP Online): Dolly Buster är en kandidat för Wesels råd - okunnig ( minne från 3 september 2009 i Internetarkivet ) från 23 juli 2009
  14. a b Gabi Schultze, Dagobert Ernst: Dolly Buster är en kandidat för Wesels stadsfullmäktige . 24 juli 2009 ( derwesten.de [åtkomst 12 november 2018]).
  15. a b Am Niederrhein: Dolly Buster får inte vara med i kommunfullmäktige . I: Kölner Stadt-Anzeiger . 31 augusti 2009 ( ksta.de [åtkomst 12 november 2018]).
  16. Diagram DE

Opiniones de nuestros usuarios

Jens Byström

För dem som jag som letar efter information om Dolly Buster är detta ett mycket bra alternativ.

Jacob Ljung

Tack för det här inlägget om Dolly Buster, det är precis vad jag behövde.