Idag är Wikipedia:Skrivstuga/Stockholm Pride ett ämne som har fångat uppmärksamheten hos miljontals människor runt om i världen. Med sin betydande inverkan på olika områden i livet har Wikipedia:Skrivstuga/Stockholm Pride visat sig vara ett fenomen värt att utforska och förstå på djupet. Från dess ursprung till dess nuvarande utveckling har Wikipedia:Skrivstuga/Stockholm Pride satt en outplånlig prägel på samhället, kulturen, politiken och tekniken. Genom den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i komplexiteten och återverkningarna av Wikipedia:Skrivstuga/Stockholm Pride, och undersöka dess många aspekter och dess inflytande på den samtida världen. Följ med oss på denna spännande resa för att upptäcka och reflektera över Wikipedia:Skrivstuga/Stockholm Pride i dess fullhet.
Var?: Nationalmuseums lokaler på våning 4 i Pride House
Vad?: Denna Wikipediaverkstad består av en skrivstuga för att förbättra Wikipedia samt intressanta föredrag.
Förberedelse: Skapa gärna ett användarkonto i förväg, om du inte redan har ett.
Ta med: För att delta behövs en laptop, några finns på plats men det allra bästa är om du kan ta med dig egen, och glöm inte intresset för att dela kunskap på Wikipedia!
14.20 Föredrag: Vad är transhistoria? Lasse-Maja och den utslätade historieskrivningen. Historien är full av människor som vi i dag skulle kalla transpersoner. Många har (öppet eller i smyg) växlat mellan könsidentiteter och -uttryck. Andra har under hela sina vuxna liv levt som ett annat kön än det de tillskrivits vid födseln. Men går det att prata om transpersoner innan ordet ”transperson” fanns? Och vad finns det för andra sätt att beskriva könsöverskridare i historien? I den här föreläsningen ifrågasätts många av de vanliga sätten att prata om könsöverskridande personer. Samtalet tar avstamp i Lasse-Maja, stortjuven som blev en svensk superkändis på 1800-talet. Hur beskrivs en person som levde omväxlande som man och som kvinna? Vad säger de beskrivningarna om vår egen tid? Med Sam Holmqvist, fil.dr. vid litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet
15.00 Skrivstugan sätter igång
16.00 Föredrag: "Kan man vara mer hetero än kungen?" av Jonas Lindwall, intendent Livrustkammaren
16.20 Skrivstugan fortsätter.
17.00 Föredrag: Stina Flink, museipedagog på Upplandsmuseet, berättar om projektet Upsala Darling – om queera minnen och glömda rum, som samlar in normbrytande berättelser om Uppsala
17.20 Skrivstugan fortsätter.
18.00 Summering och Tack till alla!
Skrivstuga
Instruktioner
Källor är allt! Videon visar hur det går till att lägga till en källhänvisning till webben.
Listan över artiklar på denna sida är förslag till innehåll, några av de har länkar till motsvarande artikel på engelska för att ge stöd och se vilka möjliga vägar innehållet kan ta, antingen genom att översätta eller genom att via den engelska artikeln hitta källor att använda till innehållet i den svenska artikeln.
Du har en bra resurs i din sandlåda, som du också hittar uppe till höger nära ditt användarnamn, där kan du i lugn och ro börja göra utkast av din text och testa och lära dig redigeringstekniken.
För att ha en egen artikeln behöver ämnet vara relevant för ett uppslagsverk, så kolla med kriterierna för det om du är osäker.