We Gotta Get Out of This Place

I dagens värld har We Gotta Get Out of This Place blivit ett ämne av stor relevans och intresse för en bred allmänhet. Dess inverkan överskrider gränser och täcker olika aspekter av det dagliga livet, från hälsa till ekonomi, inklusive teknik och kultur. _Var1 har fångat uppmärksamheten hos akademiker, vetenskapsmän, affärsmän, aktivister och allmänheten och genererat alla typer av debatter, utredningar och aktioner. Dess inflytande är obestridligt och dess studier är avgörande för att bättre förstå den värld vi lever i. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av We Gotta Get Out of This Place och dess betydelse i vårt nuvarande samhälle, analysera dess inverkan på global nivå och reflektera över dess möjliga framtida implikationer.

We Gotta Get Out of This Place
Singel av The Animals
B-sida"I Can't Believe It"
Utgiven1965
Inspelad1965
GenreBrittisk rhythm and blues, mod
SkivbolagColumbia (Europa)
MGM Records (USA)
LåtskrivareCynthia Weil, Barry Mann
ProducentMickie Most
Singlar
The Animals
"Bring It On Home to Me"
(1965)
"We Gotta Get Out of This Place"
(1965)
"It's My Life"
(1965)

We Gotta Get Out of This Place (ibland skrivs titeln We've) är en rocklåt skriven av Cynthia Weil och Barry Mann. Den var först tänkt att spelas in som pianoballad av The Righteous Brothers. Låten spelades in och lanserades av The Animals 1965 sedan deras manager Mickie Most fått höra en demoinspelning av den. Man ändrade lite i texten i The Animals version och musikaliskt är den mycket mer rock och bluesbetonad med en prominent elbasslinga. Texten handlar om en ung man som vill fly en hopplös arbetartillvaro med sin tjej, och hans far som "blivit gråhårig, jobbat och slitit bort sitt liv". Låten blev också på grund av sin refräng mycket associerad med Vietnamkriget och den önskades ofta hos amerikanska arméns radiotjänst American Forces Network.

Magasinet Rolling Stone listade låten som först #233 och senare #235 i deras lista The 500 Greatest Songs of All Time. Den finns med på Rock and Roll Hall of Fames lista "500 låtar som skapade rock'n'roll".

Listplaceringar

Lista (1965) Position
Finland Finland 27
Frankrike Frankrike 23
Irland Irland 5
Kanada Kanada 2 (RPM)
Storbritannien Storbritannien 2
Sverige Sverige 6 (Kvällstoppen)
Sverige Sverige 3 (Tio i topp)
USA USA 13 (Billboard Hot 100)
Västtyskland Västtyskland 31

Källor