Tobakssvärmare

I den här artikeln kommer vi att utforska den fascinerande världen av Tobakssvärmare och allt det har att erbjuda. Från dess ursprung till dess inverkan på dagens samhälle är Tobakssvärmare ett ämne av intresse för människor i alla åldrar och bakgrunder. På dessa sidor kommer vi att på djupet analysera de mest relevanta aspekterna av Tobakssvärmare, reda ut dess mysterier och upptäcka nya aspekter som du kanske inte kände till. Gör dig redo att fördjupa dig i en upptäcktsresa och lärande om Tobakssvärmare, som utan tvekan kommer att lämna dig med ett förnyat och berikande perspektiv.

Tobakssvärmare
(Manduca sexta)
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeDjur
Animalia
StamLeddjur
Arthropoda
UnderstamSexfotingar
Hexapoda
KlassEgentliga insekter
Insecta
OrdningFjärilar
Lepidoptera
ÖverfamiljBombycoidea
FamiljSvärmare
Sphingidae
SläkteManduca
ArtTobakssvärmare
(Manduca sexta)
Vetenskapligt namn
§ Manduca sexta
AuktorLinnaeus 1763
Hitta fler artiklar om djur med

Tobakssvärmare (Manduca sexta)[1] är en fjärilsart som beskrevs av Carl von Linné 1763. Manduca sexta ingår i släktet Manduca och familjen svärmare.[1][2] Inga underarter finns listade i Catalogue of Life.[1]

Den har en sugsnabel, som är ungefär lika lång som sin egen kropp. Tobakssvärmaren kan hålla sig svävande i luften, precis som en kolibri. Det gör den samtidigt som den sträcker ut sin långa sugsnabel och sänker ner den i blommans nektargömme. Nattaktiva svärmare lever av att suga nektar.[3]

Bildgalleri

Källor

  1. ^ Bisby F.A., Roskov Y.R., Orrell T.M., Nicolson D., Paglinawan L.E., Bailly N., Kirk P.M., Bourgoin T., Baillargeon G., Ouvrard D. (red.) (17 april 2011). ”Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2011 Annual Checklist.”. Species 2000: Reading, UK. http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2011/search/all/key/manduca+sexta/match/1. Läst 24 september 2012. 
  2. ^ LepIndex: The Global Lepidoptera Names Index. Beccaloni G.W., Scoble M.J., Robinson G.S. & Pitkin B., 2005-06-15
  3. ^ Lundell, Michaela. ”Så ser nattfjärilar i kompakt mörker”. Sveriges Television. http://www.svt.se/natur/sa-ser-nattfjarilar-i-kompakt-morker. Läst 21 maj 2016. 

Externa länkar