Denna artikel kommer att ta upp ämnet Sjukhusdrama, som har väckt stort intresse inom olika samhällssfärer. Sjukhusdrama är ett mycket relevant ämne som har gett upphov till många debatter, studier och forskning de senaste åren. Dess betydelse ligger i den inverkan den har på människors dagliga liv, såväl som dess inflytande inom olika områden som ekonomi, teknik, kultur, politik, bland annat. Därför är det väsentligt att fördjupa kunskapen och förståelsen av Sjukhusdrama, för att analysera dess omfattning, implikationer och möjliga lösningar.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2016-06) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Sjukhusdrama är en genre av tv-serier eller filmer där fokuset ligger på att huvudkaraktärerna jobbar på ett sjukhus. Sjukhusdrama-serier kretsar oftast runt sjukhus, ambulanser och andra medicinsk-relaterade platser.
Exempel på sjukhusserier är St. Elsewhere, Grey's Anatomy, Code Black, Open Heart, House, Cityakuten, Chicago Hope och Chicago Med. Sjukhusdraman kan både vara verklighetstrogna (som i Grey's Anatomy) och humorrelaterade (som i Scrubs).
I USA kallas genren oftast för "Medical Drama".
En svensk TV-serie med inslag av sjukhusdrama var såpoperan Vita Lögner, som till stor del utspelar sig på ett sjukhus i den fiktiva staden Strömsvik, även om fokuset i serien inte ligger på själva vårdaspekterna. Ett annat exempel på ett svenskt sjukhusdrama är TV-serien OP7.