I den här artikeln kommer vi att utforska ämnet SVGA ur olika perspektiv, med syftet att ge en bredare och mer komplett vision av dess betydelse och påverkan på vår miljö. Vi kommer att lära oss om dess historia, dess implikationer i dagens samhälle, såväl som dess möjliga framtida utveckling. Från ett multidisciplinärt förhållningssätt kommer vi att närma oss SVGA från olika vinklar, inklusive kulturella, ekonomiska, tekniska och vetenskapliga aspekter. Genom en detaljerad och uttömmande analys hoppas vi kunna erbjuda läsaren en heltäckande bild av SVGA och bjuda in dem att reflektera och delta i diskussionen om detta fascinerande ämne.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2019-11) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Super VGA är ett idag föråldrat grafikkort som klarar högre upplösning och/eller fler färger än VGA. Till skillnad mot vanlig VGA var SVGA inte speciellt standardiserad utan varje tillverkare hade sitt eget sätt att styra kortet. Denna mångfald gjorde det komplicerat för programvara att använda den utökade kapaciteten fullt ut. En lösning på detta problem blev Vesa BIOS, en standardiserad beskrivning på grafikkortets gränssnitt.
Numera används SVGA i praktiken bara för att beteckna en bildskärm med upplösningen 800×600.