Raouf Masaad

Idag är Raouf Masaad ett ämne som skapar stort intresse och debatt i samhället. Sedan dess uppkomst har den fångat uppmärksamheten hos experter och allmänheten, som försöker förstå och analysera den ur olika perspektiv. Dess inverkan täcker olika aspekter, från ekonomi till kultur, och dess inflytande sträcker sig globalt. Med tidens gång har Raouf Masaad blivit ett högst relevant fenomen som ger upphov till motstridiga åsikter och djupa reflektioner. I den här artikeln kommer vi att utforska detta relevanta ämne i detalj och undersöka dess konsekvenser och konsekvenser inom olika områden.

Raouf Masaad (även transkriberat Ra'ouf Mus'ad eller Raʾūf Musʻad), född 1938 i Sudan, är en egyptisk författare, bosatt i Nederländerna.

Masaad är av koptiskt ursprung och hans far var anglikansk präst i Sudan. Masaad studerade journalistik i Kairo och blev där involverad i den kommunistiska rörelsen. Han fängslades och hölls internerad i Kharga-oasen mellan 1959 och 1964. Där lärde han känna Sonallah Ibrahim och Abdel Hakim Qasem, och liksom de gjorde han litterär debut i slutet av 1960-talet.

Han reste därefter runt i arabvärlden och Europa som student och journalist, en upplevelse som han berättar om i den självbiografiska romanen Strutsägget (Baydat al-naama 1994, på svenska översatt av Tetz Rooke och Ingvar Rydberg 2001). Han är gift med en nederländska och bor i Nederländerna, men reser ofta till Egypten.

Källor