I dagens värld fortsätter QX (tidning) att vara ett ämne av stor relevans och intresse för samhället. Oavsett om det beror på dess inverkan på ekonomin, dess inflytande på det dagliga livet eller dess betydelse i den sociala sfären, fortsätter QX (tidning) att vara en diskussions- och reflektionspunkt för människor i alla åldrar och bakgrunder. Genom historien har QX (tidning) spelat en grundläggande roll i vårt sätt att förhålla oss till omvärlden, och dess studie och förståelse förblir grundläggande för att förstå hur dagens samhälle fungerar. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter relaterade till QX (tidning) och dess inverkan på olika aspekter av det moderna livet.
QX är en månadstidning med fokus på HBTQI-frågor som skriver om samhälle nöje och kultur. Pappersupplagan är en gratistidning men QX finns även som nättidning.[1][2][3] Varje år anordnar tidningen Gaygalan där årets homo/bi-person samt hetero utnämns efter att läsarna röstat på olika kandidater i de olika kategorierna.
QX började som en bilaga till tidningen Reporter i februari 1995. Reporter, som gavs ut av Stiftelsen Rosa Triangeln från 1986, gick i konkurs juni 1995. I augusti samma år startades Polcop AB (senare namnändrat till QX Förlag AB) på initiativ av Jon Voss. Företaget gav ut det första numret av QX som fristående och gratisutdelad tidning i oktober 1995.
2004 gavs första numret av papperstidningen QX Danmark ut i Köpenhamn med Jens Jørgen Madsen[4][5] som chefredaktör.[6] Tidningen gavs sedan ut i totalt fem nummer innan den lades ned.[källa behövs]
QX utgavs också i en dansk utgåva under 2005 och 2006.[6][7][8]
Tidningen delas ut gratis i huvudsakligen Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Uppsala och Köpenhamn. Den RS-kontrollerade upplagan var för 2006 redovisad till 30 200 exemplar i månaden. Utgivningen är tolv nummer per år.[9]