I den här artikeln kommer vi att utforska den spännande världen av Personskadeförbundet RTP, ett ämne som har fångat uppmärksamheten hos miljontals människor runt om i världen. Från dess ursprung till dess inverkan på det moderna samhället har Personskadeförbundet RTP spelat en avgörande roll i vår historia och dagliga liv. Under årens lopp har olika tolkningar och perspektiv på Personskadeförbundet RTP vuxit fram, vilket ytterligare berikat dess värde och relevans inom olika områden. Genom den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i de många aspekterna av Personskadeförbundet RTP och utforska dess historiska, kulturella och sociala dimensioner för att bättre förstå dess inflytande och betydelse idag.
Personskadeförbundet RTP är en politisk obunden medlemsorganisation som arbetar för delaktighet och tillgänglighet i samhället för trafik-, olycksfalls- och polioskadade. RTP:s vision är ett solidariskt och likvärdigt samhälle. Förbundet fick sitt nuvarande namn efter kongressbeslut 2009[1]; tidigare hette man Riksförbundet för trafik-, olycksfalls, och polioskadade (förkortat RTP). Förkortningen RTP ska numera utläsas "Rehabilitering, Tillgänglighet och Påverkan"[1].
RTP har cirka 14 000 medlemmar, som är organiserade i 60 lokalföreningar i Sverige. Det finns omkring 15 000–20 000 personer i Sverige som fick polio innan man började vaccinera barn mot virussjukdomen i mitten av 1950-talet. Andra medlemmar har skador som uppkommit vid en olycka eller genom yttre våld.
RTP är medlem i Funktionsrätt Sverige en paraplyorganisation för 43 funktionsrättsorganisationer.
|