I den här artikeln kommer vi att till fullo utforska den fascinerande världen av Palmstiernas klubb. Från dess historiska ursprung till dess inverkan idag, kommer denna utforskning leda oss att förstå vikten av Palmstiernas klubb i våra liv. På sidorna som följer kommer vi att upptäcka de många aspekterna och dimensionerna av Palmstiernas klubb, såväl som dess inflytande på olika aspekter av samhället. Genom intervjuer, analys och data kommer vi att undersöka hur Palmstiernas klubb har format våra uppfattningar och beteenden, och hur det fortsätter att vara relevant i samtiden. Utan tvekan kommer vi att ge oss ut på en avslöjande resa som hjälper oss att bättre förstå effekten av Palmstiernas klubb på vår nuvarande verklighet.
Palmstiernas klubb eller "Vi" var en informell diskussionsklubb som kom att samla en stor del av sin tids yngre radikala politiker, grundad av Erik Palmstierna hösten 1908 och aktiv fram till tiden för första världskriget 1916[1].
Bland klubbens deltagare återfanns bland annat sedermera statsministrar, statsråd, och borgarråd; däribland Per Albin Hansson, Otto Järte, Yngve Larsson, Eliel Löfgren, Gustaf Möller, Alfred Petrén, Rikard Sandler, Torgny Segerstedt och Hjalmar Branting.
Klubbens ursprungliga program, att "utbilda en gemensam och enhetlig åskådning och uppmuntra varann inbördes till kamp mot högern", formulerades av Yngve Larsson.[1]
Klubben träffades regelbundet i Kommunala centralbyråns lokaler på Lästmakargatan 6 i Stockholm, ofta med efterföljande supé på Hotell Östergötland i Gamla stan.