I den här artikeln kommer vi att utforska effekten av Låt & Leklaget på det samtida samhället. Sedan dess uppkomst har Låt & Leklaget fångat uppmärksamheten och nyfikenheten hos människor i alla åldrar och kulturell bakgrund. Genom åren har Låt & Leklaget visat sig vara ett ämne för ständig debatt och har genererat en mängd olika åsikter och perspektiv. Genom detaljerad analys kommer vi att undersöka hur Låt & Leklaget har påverkat olika aspekter av vardagen, från hur vi kommunicerar till hur vi underhåller och utbildar oss själva. Denna artikel syftar till att ge en heltäckande bild av Låt & Leklaget och dess betydelse i dagens samhälle.
Låt & Leklaget är en svensk musikgrupp, startad 1979, med inriktning på sång och musik för barn.
Låt & Leklaget är Sveriges mest långvarigt och omfattande verksamma musikgrupp för barn med långt över 4000 konserter och sceniska föreställningar över hela landet och i nordiska grannländer. Gruppen bildades 1979 av bland andra basisten och låtskrivaren Kaj Magnusson, gitarristen och skådespelaren Bert Kolker och gitarristen och sångaren Cloffe Widén. Widén fick idén till att starta gruppen efter en resa till Östafrika och gruppens musikstil bygger mycket på internationella influenser – särskilt från Afrika och Latinamerika – som jazz, salsa, samba, reggae, soul etc. Genom åren har ett flertal musiker och gästartister medverkat i verksamheten, till exempel Hector Bingert, Claes Wang, Jan Svedestig, Tina Ahlin, Hjalmar Öhrström, Kettil Medelius, Esbjörn Svensson, Anna Norberg, Maria Llerena, Berit Andersson och många fler.
Gruppen har gjort sju egna radioserier, en självbetitlad SVT-serie i fem avsnitt 1985, medverkat i flera program som Vi i femman, givit ut sångböcker och sex egna skivor, varav tre nominerade för Grammis, och samproduktioner med andra.