Kulturarbetare

I dagens artikel vill vi prata om Kulturarbetare och dess inverkan på våra liv. Kulturarbetare är ett ämne som har skapat intresse och debatt i olika samhällssektorer, från dess inflytande på ekonomi och politik till dess relation till teknik och kultur. Under de senaste åren har Kulturarbetare hamnat i centrum i media och på den offentliga agendan och genererat en rad reflektioner och analyser om dess kort- och långsiktiga återverkningar. Därför kommer vi i den här artikeln att utforska olika aspekter relaterade till Kulturarbetare, från dess historia och utveckling till dess möjliga framtida implikationer.

En kulturarbetare är en person som är yrkesmässigt verksam som exempelvis författare, konstnär, poet, dirigent, skådespelare, musiker, estradör, arrangör, regissör, dansare, kompositör, scenograf, tekniker målare, upptecknare, koreograf, skulptör eller inom någon annan konstform. En kulturarbetare kan vara anställd eller bedriva sin verksamhet i form av en enskild firma, aktiebolag eller annan bolagsform.

Konstnärsnämnden och Sveriges författarfond har gemensamt definierat en kulturarbetare som en person som

  • ägnar sig åt skapande eller annat konstnärligt arbete,
  • är yrkeskunniga inom sitt område,
  • ägnar sig yrkesmässigt åt konstnärligt arbete.

Att falla inom definitionen av en kulturarbetare kan ha betydelse för möjligheten att motta konstnärsstöd eller olika stipendier. Även skatteverket har särskilda regler för näringsidkare som definieras som kulturarbetare.

Referenser

  1. ^ Kulturell verksamhetSkatteverket. Åtkomst 6 januari 2017