Kokkonsten som vetenskap och konst

I den här artikeln kommer vi att utforska Kokkonsten som vetenskap och konst från olika perspektiv för att förstå dess påverkan på samhället. Från dess födelse till nutid har Kokkonsten som vetenskap och konst spelat en grundläggande roll i olika aspekter av det dagliga livet. Vi kommer att analysera dess utveckling över tid och lyfta fram dess prestationer och utmaningar. Dessutom kommer vi att undersöka hur Kokkonsten som vetenskap och konst har påverkat och format våra personliga och kollektiva erfarenheter. Genom denna resa försöker vi ge en heltäckande bild av Kokkonsten som vetenskap och konst och dess relevans i dagens värld.

Kokkonsten
Omslag till boken
Omslag till boken
FörfattareCharles Emil Hagdahl
OriginalspråkSvenska
LandSverige Sverige
ÄmneHushåll
Matlagning
Tjänstefolk
GenreKokbok
Utgivningsår1879

Kokkonsten som vetenskap och konst är en svensk bok från 1879, skriven av Charles Emil Hagdahl. Boken innehåller en historik över kokkonstens utveckling och närmare 3000 recept, där de som är försedda med en stjärna är provade i eget kök.[1] Där beskrivs också bland annat hur husmodern bör hantera tjänstefolk, och vad som ansågs vara lämpliga kvaliteter för en god husmor.[2]

Hagdahls Kokkonsten har betecknats som den näst mest klassiska svenska kokboken efter Cajsa Wargs Hjelpreda i Hushållningen För unga Fruntimer.[1]

Källor

  1. ^ Charles Emil Hagdahl, https://sok.riksarkivet.se/sbl/artikel/13494, Svenskt biografiskt lexikon (artikel av Bengt Hildebrand), hämtad 2020-02-01.
  2. ^ Hagdahl, Charles Emil (26 juli 1879). ”Kokkonsten”. Kokkonsten. Arkiverad från originalet den 4 mars 2016. https://web.archive.org/web/20160304201731/http://www.kokkonsten.se/1879/01/30/husmodern/. Läst 21 februari 2012. 

Externa länkar