Idag ska vi prata om Knute Rockne, ett ämne som har fångat många människors uppmärksamhet under det senaste decenniet. Sedan dess uppkomst har Knute Rockne skapat stort intresse inom olika områden, från vetenskap till populärkultur. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Knute Rockne, från dess påverkan på samhället till den senaste forskningen i ämnet. Vi kommer att upptäcka hur Knute Rockne har utvecklats över tid och hur det har påverkat människor på olika sätt. Dessutom kommer vi att undersöka några av de kontroverser och debatter som har uppstått kring Knute Rockne, och hur dessa diskussioner har format vår förståelse av ämnet. Sammanfattningsvis kommer denna artikel att erbjuda en omfattande och bred översikt av Knute Rockne, vilket ger läsarna en solid och uppdaterad förståelse av detta fascinerande ämne.
Knute Kenneth Rockne, ursprungligen Knut Larsen Rokne, född 4 mars 1888 i Voss, Norge, död 31 mars 1931 i Bazaar i Chase County, Kansas, var en norsk-amerikansk utövare av och tränare i amerikansk fotboll.
Han emigrerade redan som femåring med familjen till Chicago i Illinois, USA. Han arbetade som laboratorieassistent hos Julius Arthur Nieuwland vid University of Notre Dame, men fick senare ett erbjudande om att bli fotbollstränare.
Som huvudtränare för "The Fighting Irish", laget vid University of Notre Dame i South Bend, Indiana från 1918 till 1930 segrade laget i 88,1% av sina matcher, en segerprocent som aldrig överträffats. Under de 13 år Rockne var huvudtränare hade laget 105 segrar, 12 förluster och 5 oavgjorda matcher. Laget vann sex nationella mästerskap och var obesegrat i fem säsonger.
Knute Rockne samarbetade med bilfabrikanten Studebaker från 1928, mestadels inom försäljning och marknadsföring. Med början 1931 marknadsförde Studebaker en bil med namnet Rockne.
Rockne avled i en flygolycka nära Bazaar i Kansas på väg till inspelningen av filmen The Spirit of Notre Dame. Han ligger begravd på Highland Cemetery i South Bend, Indiana. Studenternas idrottshall vid universitetet har fått Rocknes namn, likaså en gata i South Bend, och i ett par andra städer i Kansas och Indiana.