I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i ämnet Isbladskärret, utforska dess ursprung, dess inverkan på samhället och dess relevans idag. Isbladskärret har varit föremål för studier och debatt i många år och dess inflytande sträcker sig till olika områden i vardagen, från kultur till politik och teknik. På dessa sidor kommer vi att titta närmare på de olika aspekterna av Isbladskärret, och hur det har utvecklats över tiden. Dessutom kommer vi att undersöka dess roll i att forma vår värld idag och hur det kan påverka framtiden. Gör dig redo att fördjupa dig i en fascinerande resa genom Isbladskärret och upptäck allt som finns att veta om detta ämne.
Isbladskärret är ett litet fågelrikt våtmarksområde som ligger på Södra Djurgården söder om Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm.
Från början var detta en del av den närliggande havsviken Isbladsviken.
Namnet har inget med is att göra utan lär ha kommit från ett jägarboställe som låg här och som hette "Isbla". Det var när Djurgårdsförvaltningen slutade länspumpa träskmarken på 1980-talet som Isbladskärret blev en förnämlig fågelsjö med bland annat knölsvan, gräsand, vigg, gäss och häger.
Isbladskärret är en del av Nationalstadsparken. Sedan år 2010 leder Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels kärleksstig längs Isbladskärrets västra sida. Stigen anlades år 2010 av Djurgårdsförvaltningen och var en gåva av Världsnaturfonden till brudparet kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
Ett femtontal Highland cattle betar i Isbladskärret och röjer så att växtligheten hålls undan för fåglarna och att förutsättningar för en fin fågelsjö skapas.
Ekoparken-kunglig mark, Lennart Utgren och Tommy Hammarström, Gullers Förlag, 2004