I dagens värld är Gunnar Sønstevold ett ämne av stor relevans och intresse för en bred publik. Från dess påverkan på samhället till dess implikationer i vardagen har Gunnar Sønstevold fångat mångas uppmärksamhet och skapat debatter och reflektioner kring dess betydelse och möjliga konsekvenser. Under åren har Gunnar Sønstevold varit föremål för studier och analys av experter inom olika områden, som har fördjupat sig i dess olika aspekter, från dess ursprung till dess utveckling över tid. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika vinklarna för Gunnar Sønstevold, och erbjuda en panoramavy av dess relevans och inflytande i dagens värld.
Gunnar Sønstevold, född 26 november 1912, död 18 oktober 1991, var en norsk kompositör. Han var gift med kompositören Maj Sønstevold.
Sønstevold studerade piano för Nils Larsen och Erling Westher. På 1930-talet utmärkte han sig som jazzpianist i gruppen Funny Boys. Under tyska ockupationen uppehöll han sig som flykting i Sverige där han kom i kontakt med det som skulle bli den berömda måndagsgruppen. Gruppens ledare var kompositören Hilding Rosenberg som även blev Sønstevolds lärare i komposition.
Efter kriget återvände han till Norge och arbetade med komposition av film och teatermusik. Perioden 1960-1967 studerade han Komposition vid Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien.
1967 anställdes han som musikalisk ledare vid Norsk rikskringkasting. Han har även undervisat vid institutet för musikvetenskap Oslo Universitet.