Idag har Gunilla Paijkull blivit ett ämne av stort intresse och relevans inom olika samhällsområden. Dess inverkan och räckvidd blir allt tydligare i vårt dagliga liv, och genererar debatter, studier och forskning som försöker förstå dess inflytande ytterligare. Sedan dess uppkomst har Gunilla Paijkull fångat uppmärksamheten hos människor i alla åldrar och yrken, och blivit en viktig diskussionspunkt vid familjesammankomster, kaffesamtal och till och med i akademiska kretsar. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de mest relevanta aspekterna av Gunilla Paijkull och dess betydelse idag, såväl som de möjliga implikationer det har i framtiden.
* Antal matcher och mål i seniorlag räknas endast för de inhemska ligorna.
Gunilla Elisabeth Paijkull, (som gift Gunilla Karlsson) född 5 september1943, är en svensk idrottare och tidigare förbundskapten för Sveriges damlandslag i fotboll. Hon utsågs till förbundskapten 1988 och ledde bland annat laget vid VM i Kina 1991. Hon var den första kvinnliga tränare att leda ett fotbollslandslag.
Hon började spela fotboll i Tyresö IF och sedan i AIK. Hon spelade 1971 för Sveriges inofficiella landslag mot Danmark[1] Hon började 1971 spela för Hammarby IF och utsågs 1978 till lagets huvudtränare.[2] Senare var hon verksam som klubbtränare i Tyresö FF och en kort tid även i IFK Kalmar.
Paijkull var första kvinna att utbilda sig på högsta nivå som fotbollstränare i Sverige och var också den första kvinnliga FIFA-instruktören.
Hon är utbildad till gymnastikdirektör, och arbetade hela sitt yrkesliv som lärare i idrott och franska. Privat levde hon tillsammans med Janne Sjöström fram till hans död.