I den här artikeln kommer ämnet Guds barn jag är att behandlas ur olika perspektiv, för att ge en heltäckande och komplett vision av det. Utefter dessa linjer kommer olika aspekter relaterade till Guds barn jag är att analyseras, fördjupa sig i dess ursprung, evolution och nuvarande återverkningar. Dessutom kommer vi att försöka ge läsaren en djupare förståelse av Guds barn jag är, och utforska dess möjliga implikationer inom olika områden. På så sätt är syftet att skapa en debatt kring Guds barn jag är och uppmuntra till kritisk reflektion kring dess betydelse och relevans i det nutida samhället.
Guds barn jag är är en psalm om barnaskapet hos Gud av Lars Stenbäck (v. 1, publiceradpublicerad i Evangeliskt Weckoblad den 4 februari 1839 under rubriken "Accorder") och Carl Olof Rosenius (vv. 2-5, publicerade i Pietisten nummer 11 1848).
Första versen är ren naivistisk eller expressionistisk poesi, medtagen av Bo Setterlind i hans poesisamling Lyriska klenoder, och Rosenius faller ganska väl in i stilen och stämningen. Ingen psalm eller sång har väl så väl återgivit innehållet i Första Johannesbrevet 3:1 som denna.
Melodin i folkviseton skrevs av Oscar Ahnfelt 1850 (Bess-dur, 4/4). Den har, som så ofta när det gäller Ahnfelts melodier, ett stort omfång och är kanske närmast tänkt för solosång.
|