Idag är GRECE ett ämne av stort intresse och relevans i vårt samhälle. Sedan flera år tillbaka har GRECE fångat uppmärksamheten hos experter och yrkesmän inom olika områden, såväl som allmänheten. Vikten av GRECE har ökat när vi går in i en era av förändring och framsteg inom olika områden. Oavsett om det är inom det tekniska, vetenskapliga, sociala eller kulturella området har GRECE visat sig vara ett ämne för ständig diskussion och debatt. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter relaterade till GRECE, från dess inverkan på det dagliga livet till dess inflytande på samhällets framtid.
GRECE (franska: Groupement de recherche et d'études pour la civilisation européenne, svenska: Sällskapet för forskning och studier av den europeiska civilisationen) är en fransk etnonationalistisk tankesmedja grundad 1968 av journalisten och författaren Alain de Benoist. Andra personer som har varit inblandade i organisationen inkluderar Pierre Vial, Guillaume Faye, Robert Steuckers, Jean-Yves Le Gallou, François d'Orcival, och Jean Haudry.
GRECE förordar etnopluralism och ”differentialism”: att varje folkgrupp utgör en skillnad, har rätt till sin särart och bör leva åtskilda.[1]
GRECE skiljer sig från traditionella konservativa organisationer genom sitt specifika intresse för germansk och nordisk kultur, avståndstagande till kristendom och monoteism, samt förordandet av nyhedendom.
GRECE idéproduktion har beskrivits som en ny form av fascism.[2][3]