I dagens artikel kommer vi att prata om Flotten, Hemmet och Sandlådan, ett ämne som har fångat många människors uppmärksamhet över tid. Flotten, Hemmet och Sandlådan är ett koncept som har genererat debatt och diskussion inom olika områden, från den personliga till den professionella nivån. Sedan dess uppkomst har Flotten, Hemmet och Sandlådan väckt intresse hos forskare, experter och nyfikna personer som försöker förstå dess innebörd och dess påverkan på samhället ytterligare. Genom historien har Flotten, Hemmet och Sandlådan visat sin förmåga att påverka hur människor tänker och agerar, och i den här artikeln kommer vi att utforska några av orsakerna bakom dess relevans och fortsatta närvaro i våra liv.
Flotten, Hemmet och Sandlådan är en teatertrilogi med premiär på Göteborgs stadsteater på 1960-talet.
Flotten skapades 1967 av en ensemble med Kent Andersson, Lennart Hjulström (regissör), Marian Gräns, Ingvar Hirdwall, Arne Nyberg, Birgitta Stahre och Måns Westfelt. Pjäsen hade urpremiär på Göteborgs stadsteater den 29 april 1967.
Flotten berättar om en grupp människor som driver på en flotte mot Lycksalighetens ö och är samhällskritisk. Den tar upp företeelser som driver utvecklingen under 1960-talet, och även driver utvecklingen idag, såsom jakt efter pengar och framgång för att nå personlig lycka. Pjäsen gisslar kapitalism, främlingsfientlighet och bristande solidaritet och medmänsklighet.
Flotten är den första av Kent Anderssons tre starkt samhällskritiska pjäser, alla med premiär i slutet av 1960-talet på Göteborgs stadsteater. De övriga är Hemmet från 1968 och Sandlådan från 1969.
Flotten följdes upp av Kent Andersson med de likaledes samhällskritiska teaterpjäserna Hemmet och Sandlådan till en trilogi. Hemmet skrevs tillsammans med Bengt Bratt. Alla hade premiär på Göteborgs stadsteater under slutet av 1960-talet.
En nyuppsättning på Göteborgs stadsteater med samma ensemble av hela trilogin i ett svep gjordes med premiärer respektive 26 maj, 27 maj och 28 maj 1970.