Eduard Rüppell

I dagens värld är Eduard Rüppell ett ämne av stor relevans och intresse för en bred publik. Från dess ursprung till dess påverkan på samhället har Eduard Rüppell varit föremål för studier och debatt inom olika områden. Med tiden har Eduard Rüppell utvecklats och anpassats till förändringar och behållit sitt inflytande på olika aspekter av det dagliga livet. I den här artikeln kommer vi att utforska vikten av Eduard Rüppell, analysera dess olika dimensioner och dess relevans i den samtida världen. Genom en omfattande analys kommer vi att söka bättre förstå betydelsen av Eduard Rüppell och dess inflytande på vårt samhälle.

Eduard Rüppell.

Wilhelm Peter Eduard Simon Rüppell, född 20 november 1794 i Frankfurt am Main, död där 10 december 1884, var en tysk forskningsresande och naturforskare.

Rüppell företog 1817 utan speciellt vetenskapligt ändamål en resa i Egypten och på Sinaihalvön, utövade därefter några år astronomiska och naturvetenskapliga studier vid italienska universitet för att förbereda sig för en större forskningsresa i nordöstra Afrika. Han vandrade 1822-1827 genom Nubien, sultanatet Sannar, provinsen Kurdufan och till Aqabaviken, vilka trakter var den tiden till större delen okända, samt gjorde 1830-1833 en forskningsresa i Abessinien, där han vistades flera månader i Gonder. Han överlämnade sina rika samlingar av naturföremål till Johann Christian Senckenbergs museum i Frankfurt och en samling mynt och egyptiska fornlämningar samt värdefulla etiopiska handskrifter till stadsbiblioteket i samma stad. Han beskrev sina resor i monografier i tidskrifter.

Bibliografi (i urval)

  • Reisen in Nubien, Kordofan und dem Peträischen Arabien (1829)
  • Neue Wirbeltiere zur Fauna Abessiniens gehörig (1835-40)
  • Reise in Abessinien (1838-40)
  • Systematische Übersicht der Vögel Nord- und Ost-Afrikas (1845)

Källor

Externa länkar