I dagens värld har Brotorp, Sundbyberg blivit ett ämne av stor relevans och intresse för ett brett spektrum av samhället. Från dess inverkan på den globala ekonomin till dess inflytande på människors dagliga liv, har Brotorp, Sundbyberg väckt debatter och diskussioner inom olika områden. För att förstå detta fenomen djupare är det viktigt att analysera dess olika dimensioner och återverkningar. I den här artikeln kommer vi att utforska de många aspekterna av Brotorp, Sundbyberg och dess relevans idag, såväl som de framtida perspektiv det väcker.
Brotorp är den ytmässigt minsta stadsdelen i Sundbybergs kommun, endast tre procent av kommunens totala yta. Den utgör Sundbybergsdelen av det med Solna kommun gemensamma stadsbyggnadsprojektet Järvastaden.
Brotorp gränsar i sydväst till Lilla Ursvik, i väster mot Kymlinge och i norr och öster mot Järva, Solna kommun. Befolkningen uppgick 2012 till 938 personer, vilket beräknas stiga till drygt 2 200 under de kommande femton åren .
Stadsdelen utgör en del av det område som 1949 tillfördes Sundbyberg från Spånga landskommun i samband med dess upplösning. Det disponerades länge av militären. 2004 antogs en översiktsplan för Brotorp och den första detaljplanen fastställdes 2006 .
Bebyggelsen, som ännu är under uppförande (första inflyttning 2007), utgörs av radhus, parhus och flerfamiljshus.