I den här artikeln ska vi fördjupa oss i Arbetaralliansen och utforska dess olika aspekter. Arbetaralliansen är ett spännande ämne som har fångat många människors uppmärksamhet genom åren. Från dess påverkan på samhället till dess implikationer på vardagen är Arbetaralliansen ett ämne som fortsätter att skapa intresse och debatt. Under hela denna artikel kommer vi att titta närmare på Arbetaralliansen och diskutera dess relevans i olika sammanhang. Dessutom kommer vi att utforska den senaste forskningen och upptäckterna relaterade till Arbetaralliansen, för att belysa detta fascinerande ämne. Utan tvekan är Arbetaralliansen ett ämne värt att uppmärksamma och reflektera, och den här artikeln försöker erbjuda en bred och komplett titt på det. Gör dig redo att gå in i världen av Arbetaralliansen och upptäck allt den har att erbjuda.
Arbetaralliansen (Ma'arakh HaAvoda) var en valallians mellan de två israeliska vänsterpartierna Mapai och Arbetarenhet-Arbetare i Sion, bildad 1965.
Denna paraplyorganisation bildades för att kunna matcha det nya högerpartiet Gahal, bildat genom samgående mellan Herut och Liberala Partiet.
I valet 1965 fick Arbetaralliansen 36,7 % av rösterna och 45 platser (av 120) i Knesset. Partiledaren Levi Eshkol bildade därefter en koalitionsregering som, förutom Arbetaralliansen, kom att bestå av det Nationalreligiösa Partiet, Mapam, de Oberoende Liberalerna, Agudat Israeliska Arbetare och två arabiska partier: Framsteg och utveckling och Samarbete och broderskap.
Efter sexdagarskriget i juni 1967 bjöds även Rafi och Gahal in i samlingsregeringen.
1968 gick Arbetaralliansen samman med Mapam och Rafi och bildade Alliansen.