Idag är Algot Niklasson ett ämne av stor relevans i vårt samhälle. Allt fler är intresserade av att lära sig mer om Algot Niklasson och dess inverkan på olika områden i livet. Från dess betydelse i historien till dess inflytande på aktuella trender har Algot Niklasson blivit ett ämne för debatt och reflektion. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Algot Niklasson och dess koppling till våra dagliga liv, såväl som dess utveckling över tiden. Genom en djupgående och berikande analys kommer vi att upptäcka vikten av Algot Niklasson och dess roll i vår nuvarande värld.
Nils Olof Algot Niklasson, född 12 november 1927 i Öckerö församling, Göteborgs och Bohus län[1], död 21 februari 2013 i Göteborg[2], var en svensk evangelist inom Pingströrelsen samt författare.
Algot Niklasson växte upp på Rörö i Göteborgs skärgård. Han gick redan vid 17 års ålder ut som evangelist och blev i unga år en av centralgestalterna i den så kallade Förnyelseväckelsen inom Pingströrelsen på 1950-talet. Under 1951 års predikantvecka tackade han ja till en inbjudan att predika i Östermalms Fria Församling. Det ledde till en brytning med Lewi Pethrus och Pingströrelsen. Niklasson isolerades och fick inga kallelser att predika i andra församlingar.
På ålderns fick Niklasson dock något av en upprättelse då han 2009 tilldelades Evangelistfondens hedersstipendium för sin "hängivna förkunnelse" under denna tid, vilken ansågs ha haft betydelse i flera decennier.
Algot Niklasson var far till sångaren och låtskrivaren Richard Niklasson.