AT&T Corporate Center

I världen av AT&T Corporate Center finns det en mängd olika åsikter och tillvägagångssätt som kan generera passionerade debatter. Oavsett om det beror på sin historiska relevans, den kontrovers den genererar, dess påverkan på samhället eller dess inflytande på den kulturella sfären, är AT&T Corporate Center ett ämne som väcker intresse hos många människor runt om i världen. I den här artikeln kommer vi att utforska olika perspektiv och aspekter relaterade till AT&T Corporate Center, med syftet att erbjuda en komplett och berikande vision om detta ämne. Från dess ursprung till dess utveckling, genom dess möjliga konsekvenser och framtida projektioner, är AT&T Corporate Center ett ämne som förtjänar att analyseras och diskuteras på ett öppet och reflekterande sätt. Följ med oss ​​på denna upptäckts- och reflektionsresa om AT&T Corporate Center!

AT&T Corporate Center
AT&T Corporate Center
SmeknamnFranklin Center
Plats{{{plats}}}
Högsta höjd306,9 m
Höjd till taket270,1 m
Våningar ovan jord60
Våningar under jord2
Byggstartseptember 1986
Färdigställd1989
Golvyta157 934 m²
StatusFärdigställd
ArkitektAdrian D. Smith

AT&T Corporate Center (numer Franklin Center) är den sjätte högsta skyskrapan i Chicago och den tjugoåttonde högsta i USA med en höjd på 306,9 meter.[1] Den 60 våningar höga byggnaden färdigställdes 1989.[2]

Byggnaden står två kvarter öster om Chicagofloden och nordost om Willis Tower. Den är den högsta byggnaden i Chicago som byggdes under 1900-talets sista fjärdedel och den uppfördes för att bli det regionala huvudkontoret för telefonibolaget AT&T.

Historia

1982 upplöstes AT&T:s monopol av ett domstolsbeslut. Det följande decenniet uppförde bolaget nya byggnader över hela landet. Den 5 april 1985 antogs ett byggnadsförslag av AT&T och fyra år senare, den 3 april 1989, började de kontorsanställda att flytta in.

Arkitektur

Byggnaden ritades av Adrian D. SmithSkidmore, Owings & Merrill och är en av de mest kända byggnaderna i Chicago. Den är uppförd i postmodernistisk stil med en granitklädd stålkonstruktion. Graniten har en djupröd färg vid grunden, men växlar till rosabeige vid toppen. Ovanför den femte våningen skyddas den rosabeigea grantien av aluminiumpaneler

Interiör

Lobbyn går genom hela byggnaden med en gigantisk entréhall på Monroe Strett och ett 16-våningsatrium som förbinder byggnaden med USG Tower. Det finns två allmänna lobbyer och en mezzaninlobby, de är alla bland de mest påkostade i Chicago och är dekorerade med mönstrade marmorgolv och väggar, brons, guldbelagda ekpaneler och stiliserade armaturer.

Lokaler

Det finns ett konferenscenter på 60:e våningen, en restaurang med 650 platser på lobbyvåningen, lokaler för detaljhandel på två våningar och en dygnetruntparkering för 170 bilar på de två bottenplanen.

Utmärkelser [3]

" class="mw-editsection-visualeditor">redigera | redigera wikitext]

Position i Chicagos skyline

Franklin Center är den sjätte högsta färdigställda byggnaden i Chicago efter Willis Tower (f.d. Sears Tower), Trump International Hotel and Tower, St. Regis Chicago, Aon Center och John Hancock Center.[4]

Byggnadens officiella höjd ökade från 270,1 meter till 306,9 meter när Council on Tall Buildings and Urban Habitat ändrade sina regler och tillät att spiror och master fick räknas med under tvisten om höjden på Sears Tower (numer Willis Tower) och Petronas Tower.

Källor

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.