Öppet vatten-simning

I dagens värld är Öppet vatten-simning ett ämne som har blivit allt mer relevant och har blivit en intressant plats för en mängd olika människor. Oavsett om vi talar om dess inverkan på samhället, dess relevans i historien, dess betydelse idag eller någon annan relaterad aspekt, är Öppet vatten-simning ett ämne som aldrig slutar generera debatt och diskussion. Från sitt ursprung till dess inflytande på nutiden har Öppet vatten-simning varit ett studie- och intresseobjekt för akademiker, yrkesverksamma och allmänheten. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Öppet vatten-simning och försöka belysa detta ämne som är så relevant idag.

I triathlon är öppet vatten-simning en gren.

Öppet vatten-simning,[1][2] alternativt simning på öppet vatten,[3] är en simgren som utövas utomhus i hav, insjöar, och floder. Mästerskap hålls på 5, 10 och 25 km. Sedan 2008 finns 10 km simning i öppet vatten med på OS-programmet. I triathlon är tävlingsdistanserna 750, 1500, 1930 eller 3860 m. 2008 infördes även "Oceans Seven".

Tävlingarna i öppet vatten är nästan alltid med frisim (valfritt simsätt, där eliten använder crawl). Förhållandena blir annorlunda än i bassäng. Till exempel för att det inte finns en linje på botten att följa (och normalt syns inte botten). Med crawl kan det därför bli risk att simma fel. Det kan också vara vågor, särskilt om simningen är i havet. Det kan också vara strömt.

I öppet vatten-simning kan våtdräkt tillåtas beroende på loppets regler, sträcka och vattentemperatur. Det är av säkerhetsskäl, det är riskabelt att tappa för mycket värme. En våtdräkt ger en betydande fördel eftersom simmaren flyter bra med den. Simmarna kan ligga rakt bakom varandra och det är en fördel för den bakre, ungefär som i cykling.

Se även

Referenser

Noter

Externa länkar