Årtusendefalken

I dagens värld har Årtusendefalken fått betydande betydelse inom olika områden. Oavsett om det är på ett personligt, professionellt eller socialt plan har Årtusendefalken lyckats fånga uppmärksamheten hos en bred publik. Dess relevans har återspeglas i den ökade populariteten och det inflytande som den utövar på dagens samhälle. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i världen av Årtusendefalken för att upptäcka dess många aspekter och analysera dess inverkan på olika aspekter av det dagliga livet. Från dess ursprung till dess utveckling över tid har Årtusendefalken markerat ett före och efter i historien, och blivit ett ämne av intresse för både forskare, akademiker och nyfikna. Följ med oss ​​på denna resa för att till fullo utforska allt Årtusendefalken har att erbjuda.

Årtusendefalken
Årtusendefalken
Årtusendefalken
Årtusendefalken-modell.
Första framträdandeStjärnornas krig (1977)
Typrymdfarkost

Årtusendefalken eller Tusenårsfalken alternativt Tusenåriga falken (engelska: Millennium Falcon) är en rymdfarkost i Star Wars. Den förekommer i filmerna Stjärnornas krig, Rymdimperiet slår tillbaka, Jedins återkomst, Mörkrets hämnd, The Force Awakens, The Last Jedi, Solo och The Rise of Skywalker.

I Mörkrets hämnd dyker farkosten enbart upp i bakgrunden under en kort stund, och är där nybyggd. Den saknar betydelse i filmens handling, men kan på detta sätt ändå avslöja att den existerade redan då. Den kan ses längst ner till höger, i en docka, då Obi-Wan Kenobi och Anakin Skywalker lämnar Palpatine vid senatens byggnad på planeten Coruscant.

Handling

Årtusendefalken ägs av kapten Han Solo[1], förste styrman är Chewbacca. Han Solo vann farkosten från sin vän Lando Calrissian när de spelade Sabacc.

Farkosten är en ombyggd fraktfarkost. Den är tungt beväpnad med laserkanoner, och är en av de snabbaste i galaxen, samt kan färdas i överljusfart. I farkosten finns lönnutrymmen där man kan smuggla varor.

Källor

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, 11 oktober 2014.

Fotnoter